„Legea 2 Mai” adoptată de Senat

Traficanții de droguri de mare risc vor primi doar sentințe cu executare, potrivit unui proiect de lege inițiat de parlamentarii PNL, care a primit votul favorabil al Senatului. Posibilitatea ca acești infractori să primească pedepse mai blânde – de condamnare cu suspendare – va fi eliminată. De asemenea, pedepsele pentru anumite operațiuni cu produse susceptibile a avea efect psihoactiv au fost crescute de la 2-7 ani la 3-10 ani de închisoare:
”Este un proiect important pentru societatea românească, pentru securitatea și siguranța tinerilor din ziua de azi. Este o lege care ne asigură, pe toți, că traficanții de droguri de mare risc vor sta în închisoare, acolo unde le este locul. (…) Producția și traficul de droguri rămân cea mai mare afacere criminala din UE. Bătălia deci nu este ușoară, va trebui să acționăm pe toate palierele de la prevenție la pedeapsă”, Alina Gorghiu, ministra liberală a Justiției.
Biroul de presă al PNL
(P)

One Thought to “„Legea 2 Mai” adoptată de Senat”

  1. […] Traficanții de droguri de mare risc vor primi doar sentințe cu executare, potrivit unui proiect de lege inițiat de parlamentarii PNL, care a primit votul favorabil al Senatului. Posibilitatea ca acești infractori să primească pedepse mai blânde – de condamnare cu suspendare – va fi eliminată. De asemenea, pedepsele pentru anumite operațiuni cu produse susceptibile a avea efect psihoactiv au fost crescute de la 2-7 ani la 3-10 ani de închisoare: ”Este un proiect important pentru societatea românească, pentru securitatea și siguranța tinerilor din ziua de azi. Este o lege… Citeste mai mult […]

Comments are closed.